krem nawilżający
  • krem nawilżający

KREM NAWILŻAJĄCY Z ROKITNIKIEM 50 ml

25,00 zł
Brutto Wszystkie produkty robione na zamówienie. Czas dostawy 3-4 dni.

Olej z kokosa i rokitnika zwyczajnego, hydromanil, kwas hialuronowy, witamina C, witamina E, witamina B5

Krem o właściwościach nawilżająco-regenerujących oraz chroniący skórę przed efektami przedwczesnego starzenia. Doskonała mieszanka do pielęgnacji skóry po opalaniu, uszkodzonej; działa nawilżająco i odżywiająco. Łagodzi uczucie suchości, szorstkości, pieczenia oraz zapobiega nadmiernemu łuszczeniu się skóry suchej.

SPOSÓB UŻYCIA: nanieść na oczyszczoną i osuszoną skórę twarzy, szyi, ciała, delikatnie wmasować, wklepać.

Ilość

Kwas hialuronowy zawarty w skórze jest jednym z jej najważniejszych składników. Wiążąc wodę w naskórku, zapobiega powstawaniu zmarszczek oraz nadaje skórze elastyczności i sprężystości. Ponadto utrzymuje wodę w organizmie oraz poziom płynu tkankowego zawartego w macierzy pozakomórkowej. Chroni skórę przed wysychaniem, a także wzmacnia jej właściwości ochronne. 

Hydromanil -  potocznie zwany "Tarą" to gatunek rosnącej na dziko peruwiańskiej rośliny, pochodzącej z suchych klimatów i piaszczystej gleby Andów, Hydromanil pozwalana utrzymanie odpowiedniego nawilżenia warstwy rogowej skóry

Olej kokos-rokitnik to mieszanka olejów pozyskiwanych z tłoczenia na zimno owoców rokitnika Hippophaë rhamnoides   oraz pulpy Cocos nucifera. Olej ten, podobnie jak olej kokosowy, poniżej 25 st. C przybiera postać stałą. Doskonała mieszanka do pielęgnacji skóry po opalaniu, uszkodzonej oraz do pielęgnacji skóry głowy.. Działa nawilżająco i odżywiająco. Olej kokosowy to przede wszystkim bogactwo kwasu laurynowego (wysokie powinowactwo do protein), oleinowego oraz linolowego. Jest bardzo dobrym emolientem – łagodzi uczucie suchości, szorstkości, pieczenia oraz zapobiega nadmiernemu łuszczeniu się skóry suchej, a także pomaga przywrócić właściwy poziom nawilżenia skóry suchej. Olej z owoców rokitnika. Rokitnik zwyczajny nierafinownay, organic, rokitnik pospolity (Hippophaë rhamnoides L.) – gatunek rośliny z rodziny oliwnikowatych (Elaeagnaceae). Owoce rokitnika są jednymi z najbardziej odżywczych i bogatych w witaminy. Zawierają duże ilości witaminy C. Zawartość jej jest różna w poszczególnych odmianach tego gatunku i zależy od miejsca występowania danej rośliny. Miąższ owoców i nasiona zwiera olej, jego zawartość w nasionach sięga aż do 12 %. Olej bogaty jest w kwas palmitynowy i palmitynowo-olejowy. Zawiera także wit. E i betakaroten. Jest to gęsta, czerwono pomarańczowa ciecz o charakterystycznym smaku i zapachu, o właściwościach witaminy F, gdyż zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe i jest zbliżony do oleju słonecznikowego i lnianego. Olej rokitnikowy działa przeciwbólowo oraz przyspiesza granulację i naskórkowanie uszkodzonych tkanek. Olej z rokitnika zawiera wysokie stężenie kwasu palmitynowego, składnika wchodzącego w skład związków budulcowych ludzkiej skóry. Kwas palmitynowy odpowiedzialny jest za szybsze ziarninowanie ran i regenerację naskórka. Wyciągi z rokitnika stosowane są w kosmetyce do pielęgnacji skóry uszkodzonej przez promienie słoneczne (łagodzi tany zapalne). Wchodzą w skład środków kosmetycznych używanych do pielęgnacji skóry zniszczonej, przesuszonej i łuszczącej się.Ze względu na dużą zawartość witaminy C flawonów i flawonoidów w owocach, rokitnik jest cennym składnikiem preparatów likwidujących przebarwienia skóry, wykorzystywany jest do produkcji preparatów, do opalania się jako naturalny bloker promieni UVA i UVB. Kosmetyki zawierające olej z rokitnika poprawiają wygląd cery , działają przeciwstarzeniowo, rozjaśniają przebarwienia m.in. potrądzikowe oraz likwidują cienie pod oczami. Preparaty z rokitnikiem docenia również dermatologia, np. w leczeniu blizn, egzemy, trądziku różowatego czy odleżyn.Olej zapewnia skórze znacząco szerokie spektrum ochrony przed szkodliwym promieniowaniem UV- A i UV- B.

ingredients: Aqua, Coconut Oil, Hippophaë Rhamnoides Fruit Oil, Cannabis Sativa Seed Oil, Cetearyl Olivate, Glycerin, Hydrolyzed Caesalpinia Spinosa Gum, Caesalpinia Spinosa Gum, Hyaluronic Acid, Butyrospermum parkii (Shea Butter) Fruit, D-Panthenol, Tocopherol Acetate, Sodium Benzoate, Potasium Sorbate.

010
95 Przedmioty