krem przeciwtrądzikowy
  • krem przeciwtrądzikowy

KREM PRZECIWTRĄDZIKOWY - NA NOC 50 ml

28,00 zł
Brutto Wszystkie produkty robione na zamówienie. Czas dostawy 3-4 dni.

Lukrecja gładka, bratek trójbarwny, nagietek, wierzba biała, drożdże piekarnicze, miedź, cynk, witamina E, witamina B5

Krem przeciwtrądzikowy - jakie zalety ?

Krem redukuje podrażnienia, przyspiesza gojenie się ran oraz działa antyseptycznie i przeciwzapalnie. Zawarte w nim składniki aktywne redukują produkcję sebum oraz zaskórników, jednocześnie likwidując florę bakteryjną wywołującą trądzik.

SPOSÓB UŻYCIA: nanieść na oczyszczona i osuszoną skórę, STOSOWAĆ TYLKO NA NOC

Ilość

Masło shea (karite) jest naturalnym źródłem antyutleniaczy (katechiny) i witaminy E. Ponadto stanowi bogate źródło trójterpenów, dzięki czemu wykazuje działanie przeciwobrzękowe, przeciwzapalne, antybakteryjne, łagodzące, wygładzające, rewitalizujące oraz stymulujące krążenie krwi. Dodatkowo wspomaga utrzymanie wody w komórkach skóry, działa korzystnie na cerę tłustą, nie powoduje zaczopowania ujść mieszków włosowych. Nie działa alergizująco, dlatego może być aplikowane bezpośrednio na wszystkie obszary skóry, łącznie z okolicą oczu.

Olej z pestek winogron wytłaczany jest metodą na zimno z rozdrobnionych pestek rośliny. Olej jest bardzo dobrym emolientem. Intensywnie nawilża skórę, szybko się wchłania nie pozostawiając tłustej warstwy. Poprawia jej kondycję, regeneruje i odżywia poprawiając jej kondycję, elastyczność i miękkość. Łagodzi podrażnienia, poprawia napięcie skóry tworząc na niej warstwę ochronną. W skład oleju z pestek winogron wchodzą kwasy: linolowy , oleinowy, alfa oleinowy (omega 3), palmitooleinowy, stearynowy. To bogate źródło tokoferoli (Witamina E), flawonoidów oraz witaminy A, D oraz K które spowalniają procesy starzenia się skóry, działają antyoksydacyjnie oraz niwelują reakcje rodnikowych.

Olej z owoców rokitnika. Rokitnik zwyczajny nierafinownay, organic, rokitnik pospolity (Hippophaë rhamnoides L.) – gatunek rośliny z rodziny oliwnikowatych (Elaeagnaceae). Owoce rokitnika są jednymi z najbardziej odżywczych i bogatych w witaminy. Zawierają duże ilości witaminy C. Zawartość jej jest różna w poszczególnych odmianach tego gatunku i zależy od miejsca występowania danej rośliny. Miąższ owoców i nasiona zwiera olej, jego zawartość w nasionach sięga aż do 12 %. Olej bogaty jest w kwas palmitynowy i palmitynowo-olejowy. Zawiera także wit. E i betakaroten. Jest to gęsta, czerwono pomarańczowa ciecz o charakterystycznym smaku i zapachu, o właściwościach witaminy F, gdyż zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe i jest zbliżony do oleju słonecznikowego i lnianego. Olej rokitnikowy działa przeciwbólowo oraz przyspiesza granulację i naskórkowanie uszkodzonych tkanek. Olej z rokitnika zawiera wysokie stężenie kwasu palmitynowego, składnika wchodzącego w skład związków budulcowych ludzkiej skóry. Kwas palmitynowy odpowiedzialny jest za szybsze ziarninowanie ran i regenerację naskórka. Wyciągi z rokitnika stosowane są w kosmetyce do pielęgnacji skóry uszkodzonej przez promienie słoneczne (łagodzi tany zapalne). Wchodzą w skład środków kosmetycznych używanych do pielęgnacji skóry zniszczonej, przesuszonej i łuszczącej się.Ze względu na dużą zawartość witaminy C flawonów i flawonoidów w owocach, rokitnik jest cennym składnikiem preparatów likwidujących przebarwienia skóry, wykorzystywany jest do produkcji preparatów, do opalania się jako naturalny bloker promieni UVA i UVB. Kosmetyki zawierające olej z rokitnika poprawiają wygląd cery , działają przeciwstarzeniowo, rozjaśniają przebarwienia m.in. potrądzikowe oraz likwidują cienie pod oczami. Preparaty z rokitnikiem docenia również dermatologia, np. w leczeniu blizn, egzemy, trądziku różowatego czy odleżyn.Olej zapewnia skórze znacząco szerokie spektrum ochrony przed szkodliwym promieniowaniem UV- A i UV- B.

Olej konopny to niezwykle wartościowy olej roślinny, który zawiera wyważony stosunek cennych, nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) i naturalnych antyoksydantów, nie wywołuje alergii i bardzo dobrze penetruje w głąb skóry. Doskonale się rozprowadza i dosyć szybko wchłania. Wzmacnia odporność skóry, wygładza ją, nadaje miękkości i sprężystości. Polecany dla skóry tłustej z trądzikiem, przy zapaleniach skórnych oraz stosowany w preparatach do skóry dojrzałej, kremach odżywczych, pielęgnacyjnych, ale także w kosmetykach dla niemowląt i dzieci.

Hydromanil -  potocznie zwany "Tarą" to gatunek rosnącej na dziko peruwiańskiej rośliny, pochodzącej z suchych klimatów i piaszczystej gleby Andów, Hydromanil pozwalana utrzymanie odpowiedniego nawilżenia warstwy rogowej skóry

Lukrecja gładka Glycyrrhiza gabra – wyciąg z korzenia lukrecji ma działanie przeciwzapalne, bakteriostatyczne, przeciwalergiczne oraz przeciwutleniające. Chroni przed promieniowaniem ultrafioletowym oraz pomaga przy pielęgnacji rumienia spowodowany nadmiernym opalaniem się. Wyciąg z lukrecji pomocny jest w pielęgnacji dermatoz, które wymagają ciągłego wspomagania sterydami. W działaniu przeciwzapalnym wyciągu w głównej mierze biorą udział flawonoidy (likwirytygenina, izolikwirytygenina) oraz proestrogennie działające izoflawonoidy. Izoflawonoidy są także odpowiedzialne za między innymi, działanie przeciwbakteryjne. Ekstrakt z lukrecji znalazł zastosowanie w kosmetykach łagodzących przeznaczonych do cery podrażnionej, nadmiernie wrażliwej, zaczerwienionej oraz cery tłustej skłonnej do wyprysków i stanów zapalnych. Wyciąg z lukrecji jest także czynnikiem zatrzymującym wodę w skórze z doskonałym efektem nawilżania i odżywiania tkanek.

Nagietek lekarski Calendula officinalis – wyciąg z kwiatów nagietka zawiera bardzo dużo związków biologicznie czynnych między innymi saponiny trójterpenowe, mieszaniny karotenoidów, flawonoidy, śluzy, kwasy organiczne z kwasem salicylowym na czele oraz związki mineralne z dużą zawartością magnezu. Karotenoidy i flawonoidy neutralizują wolne rodniki, warunkują prawidłowy wzrost nabłonka, przyspieszają ziarnowanie i bliznowacenie uszkodzonej skóry. Nagietek działa gojąco, przeciwbakteryjnie, przeciwzapalnie, kojąco i przeciwświądowo.

Fiołek trójbarwny Viola tricolor – wyciąg z ziela fiołka trójbarwnego zawiera flawonoidy (rutynę, kwercetynę, luteolinę i wiele innych), karotenoidy, antocyjany, saponiny, śluzy, garbniki. Wyciąg jest stosowany jako niezawodny środek na piękną cerę ze względu na jego właściwości odtruwające dla skóry, szkodliwe produkty przemiany materii zostają wydalone wraz z potem, następnie znikają wypryski skórne. Łagodzące i ściągające działanie tego ekstraktu wykorzystuje się w pielęgnacji trądziku młodzieńczego, wypryskach, liszaju rumieniowym i wysypek. Zawartość rutyny w wyciągu z fiołka trójbarwnego wzmacnia i uszczelnia ścianki naczyń włosowatych, działa w związku z tym przeciwwysiękowo. Wykazuje współdziałanie z witaminą C. Stosowany w produktach do cery młodzieńczej, preparatach łagodzących podrażnienia, oraz przyśpieszających gojenie.

Wierzba biała Salix alba – wyciągi z kory i liści zawiera garbniki, związki salicylowe (kwas salicylowy, salicylan metylu). Salicylany mają właściwości przeciwzapalne, ściągające, bakteriostatyczne. Ponadto związki czynne zawarte w wyciągu z wierzby uszczelniają naczynia włosowate i jednocześnie przeciwdziałają nadmiernej krzepliwości krwi. 

Drożdże piekarnicze Saccharomyces cerevisiale – wyciąg z drożdży nawilża, koi, przyśpiesza odtwarzanie zdrowej tkanki. Można go stosować do cery wybitnie wrażliwej. Cynk zawarty w ekstrakcie pomocny jest w pielęgnacji chorób skóry , między innymi takich jak trądzik młodzieńczy czy  krostkowy. Drożdże stabilizują funkcję skóry i normalizują działanie gruczołów łojowych. Zaopatrują skórę w składniki mineralne i odżywcze, regenerują. Stosowane w pielęgnacji cery tłustej, skłonnej do zapaleń, trądziku.

Cynk - aktywnie przeciwdziała nadmiernej produkcji łoju i reguluje wydzielanie sebum. Działa antybakteryjnie, wysuszająco i ściągająco, hamuje wzrost bakterii odpowiedzialnych za rozwój trądziku i powstawanie stanów zapalnych. Połączenie cynku z kwasem pirolidynokarboksylowym (będącym składnikiem naturalnego czynnika nawilżającego NMF) - zwiększa biodostępność i aktywność.

Miedź - jest pierwiastkiem śladowym; jest niezbędny do syntezy włókien kolagenowych. Zastosowanie w kompleksie miedzi przeciwdziała degradacji kolagenu i powstawaniu blizn potrądzikowych. Połączenie z naturalnym czynnikiem nawilżającym znajdującym się w skórze - zwiększa biodostępność i aktywność. 

Roślinna Witamina E -Przyspiesza leczenie oparzeń, wygładza i uelastycznia blizny oraz zabezpiecza przed promieniowaniem słonecznym. Chroni warstwę tłuszczową naskórka oraz stymuluje wzrost jego miękkości i elastyczności. Wspomaga leczenie łojotokowego zapalenia skóry oraz trądziku a także przeciwdziała powstawaniu zaczerwienień.

D-Pantenol to inaczej zwana prowitamina B5, która po wniknięciu w skore przekształca się w witaminę B5. Jest niezbędnym składnikiem do prawidłowego funkcjonowania naszej skóry. Wnikając bardzo głęboko w skórę, poprawia jej nawilżenie, ujędrnia i uelastycznia. Łagodzi wszelkie podrażnienia i stany zapalne a także przyspiesza regeneracje naskórka oraz gojenie ran.

ingredients: Aqua, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Cannabis Sativa Seed Oil, Vitis Vinifera Seed Oil, Glycerin, Hydrolyzed Caesalpinia Spinosa Gum, Caesalpinia Spinosa Gum, Butyrospermum parkii (Shea Butter) Fruit, Hippophaë Rhamnoides Fruit Oil, Tocopherol Acetate, Herb extracts: Glycyrrhiza Glabra, Calendula Officinalis, Viola Tricolor, Salix Alba, Propylene glycol, Lecithin, D-panthenol, Trilaureth-4-phosphate, Sorbitol, Citric Acid,  Saccharomyces Cerevisiale, Zinc PCA, Copper PCA, Sodium Benzoate, Potasium Sorbate.

014
90 Przedmioty